FALIMENT? O delegaţie a FMI vine de astăzi în România

Distribuie acest articol!


  O echipă a Fondului Monetar Internaţional, condusă de şeful misiunii FMI pentru România, Jan Kees Martijn, va vizita în mod virtual Bucureştiul, în perioada 10 – 28 mai, pentru analiza anuală a economiei româneşti, cunoscută sub denumirea de Consultare pe Articolul IV.

  „Echipa FMI va discuta cu autorităţile române despre politicile şi evoluţiile economice. Vor fi realizate întâlniri virtuale cu oficiali de la Ministerul Finanţelor, Banca Naţională a României, alte agenţii guvernamentale, precum şi cu reprezentanţi din mediul de afaceri şi ONG-uri”, informează un comunicat al instituţiei financiare.

  La finalul vizitei virtuale, misiunea va prezenta concluziile vizitei. Potrivit situației dezastruoase în care se află economia României este posibil ca fondul să vină cu recomandări ce trebuie implementate urgent. Printre aceste recomandări se enumeră, privatizarea unor obiective strategice(Portul Constanța/Hidroelectrica), reducerea aparatului bugetar și tăieri salariale.

  Jan Kees Martijn este cetăţean olandez şi în prezent este şef de misiune pentru România şi Serbia, şef al diviziei sud-est a departamentului european şi până de curând a fost şeful misiunii pentru Albania. Înainte de a se alătura FMI, Jan Kees Martijn a fost profesor de economie internaţională la Universitatea din Amsterdam şi deţine un doctorat în economie.

  În prezent, România nu are în derulare un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional, însă instituţia financiară evaluează anual evoluţia economiei româneşti, în baza consultărilor pe Articolul IV.


  Distribuie acest articol!

   %d blogeri au apreciat: