Emmanuel Macron și Maia Sandu s-au plimbat pe jos prin centrul Chișinăului

ACTUALIZARE 18:30 Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, după întâlnirea cu omologul său francez, Emmanuel Macron, că Agenția Franceză de Dezvoltare va acorda un credit pentru investiții de 15 milioane de euro în energie regenerabilă, feroviar, irigații și aprovizionarea cu apă și canalizare. De asemena, ea a vorbit despre colaborarea dintre cele două state pentru recuperarea activelor furate. După întâlnirea și conferința de presă comună pe care cei doi lideri au avut-o, Emmanuel Macron și Maia Sandu s-au plimbat prin centrul Chișinăului.

„Apreciez decizia dumneavoastră de a vizita Republica Moldova – este prima vizită a unui președinte francez în ultimii 24 de ani. E simbolic și faptul că ne vizitați în anul în care marcăm 30 de ani de relații bilaterale diplomatice.

Relația dintre țările noastre a devenit mult mai dinamică, în ultimul an și jumătate. Vă mulțumesc pentru implicarea Dumneavoastră personală în consolidarea acesteia. Contactele frecvente și productive confirmă caracterul special al prieteniei moldo-franceze.

Avem o agendă bilaterală consistentă. Astăzi, guvernele țărilor noastre vor semna trei acorduri importante pentru Republica Moldova.

Convenția cu privire la evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale, așteptată de oamenii de afaceri din Moldova și Franța, va fi semnată chiar după această conferință de presă și ne va ajuta pe noi să atragem mai multe investiții franceze în Republica Moldova.

Al doilea este Acordul privind activitățile Agenției Franceze de Dezvoltare, Proparco și Expertise France în Republica Moldova, prin semnarea căruia lansăm oficial cooperarea pentru dezvoltare dintre Moldova și Franța, pe care am inițiat-o anul trecut.

Al treilea acord vizează aprobarea unui contract de credit de 15 milioane de euro din partea Agenției Franceze de Dezvoltare pentru țara noastră. Apreciem acest sprijin bugetar, în special în această perioadă complicată pentru noi.

Agenția Franceză de Dezvoltare și-a anunțat deja intenția de a finanța proiecte în sectoarele energiei regenerabile,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: