Elon Musk a devenit cel mai bogat om din istorie. Ce avere uriașă are

Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX este cea mai bogată persoană din toate timpurile.

Potrivit Forbes, averea omului de afaceri se apropie de 300 de miliarde de dolari, fiind, astfel, mai mare decât averea combinată a fondatorilor Google, Larry Page (120 miliarde dolari) și Sergey Brin (115 miliarde dolari). 

Afaceristul este mai bogat cu 100 de miliarde de dolari decât proprietarul Amazon Jeff Bezos (189,2 miliarde USD) și are dublu averea investitorului Warren Buffet (125,6 miliarde de dolari).

Prin comparație, România a înregistrat la finalul anului 2021 un PIB de 262 de miliarde de dolari.

De asemenea, averea netă a lui Musk depășește PIB-ul al Columbiei, Finlandei, Pakistanului, Chile și pe cel al Portugaliei, scrie site-ul Digi24, citând publicația CNN.

În vârstă de 50 de ani cunoscutul antreprenor deține companiile Tesla și SpaceX, iar recent a devenit acționar și la rețeaua de socializare Twitter.

Presa americană scrie că Twitter a transmis zilele trecute mai multe documente către Autoritatea de reglementare a pieţelor bursiere din SUA, care arată că Musk deţine în prezent un pachet de 73.486.938 acţiuni ordinare la rețeaua de socializare, care ar avea o valoare de circa 3 miliarde de dolari.

CNN mai notează că unii istorici americani susțin că marii industriași din secolele XIX și XX, John D. Rockefeller și Andrew Carnegie sau împăratul roman Augustus ar fi putut fi mai bogați decât Elon Musk, dacă averile lor ar fi ajustate cu rata inflației.

Articole pe aceeași temă:

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: