Elite Business Women România: Problemele din pandemie ale start-up-urilor

Reuniunea World Business Angel Investment Forum (WBAF) a avut loc, online, la începutul lunii și s-a desfășurat sub auspiciile efectelor pandemiei de COVID-19 asupra start-up-urilor și antreprenorilor. România a avut ocazia să prezinte propria evaluare, precum și măsurile luate.

Ca antreprenor și fondator al Elite Business Women, o rețea de peste 12.000 de companii din 6 țări din Europa, am trimis 13 măsuri de salvare a IMM-urilor, pentru a fi incluse în Planul de Salvare al Guvernului României. Am lucrat cu Consiliul Național al IMM-urilor, având în permanență Studii de Sondaje, webinarii educaționale și, de asemenea, webinarii de rețea online, pentru a rămâne conectați. Colaborarea este esențială atât în ​​economiile locale, cât și în economiile globale”, a declarat Bianca Tudor, senator al WBAF și fondator al Elite Business Women România.

Printre măsurile propuse s-au numărat: scutirea de la plata sumelor accesorii, dobânzi și penalități de întârziere la ANAF pentru societățile afectate, deblocarea urgentă a TVA care trebuie rambursat de către ANAF, extinderea scutirii pentru profitul reinvestit sau digitalizarea și debirocratizarea instituțiilor publice.

70 % din afaceri își vor schimba modelul de business după pandemie

La Forum au fost prezentate și concluziile unui sondaj realizat printre start-up-urile și antreprenorii de pe patru continente,

 » Citește tot articolul pe www.capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: