E-Distribuţie a instalat sisteme integrate de producere și stocare a energiei regenerabile în valoare de 500.000 de euro, inclusiv în Banat

Centralele fotovoltaice asigură o producție anuală de peste 330 MWh și acoperă întregul necesar de consum pentru cele trei stații de transformare din Banat, Dobrogea și Muntenia.

Proiectele oferă soluții integrate de generare și stocare a energiei regenerabile prin baterii de 100 kWh, crescând reziliența rețelei de distribuție.

Cele trei stații alimentează cu energie electrică peste 23.000 de consumatori din 28 de localități.

E-Distribuţie, operatorul de distribuție a energiei electrice parte a grupului Enel, a instalat sisteme integrate de producere și stocare a energiei regenerabile în valoare de circa 500.000 de euro în trei stații de transformare din  regiunile în care își desfășoară activitatea: Muntenia, Dobrogea și Banat. Cele trei centrale fotovoltaice au incluse baterii Li-Ion de 100 kWh pentru stocarea energiei, ducând la o mai mare reziliență a rețelei.

Compania de distribuție a montat în total 570 de panouri fotovoltaice de înaltă eficiență la stațiile Otopeni (județul Ilfov), Palas Sud (județul Constanța) și Oțelu Roșu (județul Caraș-Severin), cu o capacitate totală instalată de circa 260 KWh. Panourile fotovoltaice au fost instalate la sol și sunt operaționale de la începutul anului, contribuind la reducerea emisiilor de CO2.

„E-Distribuție accelerează procesele pentru a realiza o electrificare pe deplin sustenabilă, respectând în același timp mediul și resursele naturale”, a declarat Monica Hodor, directorul general al E-Distribuție. „Montarea sistemelor integrate de generare a energiei fotovoltaice și de stocare în cele trei stații de transformare îmbunătățește eficiența serviciului de distribuție prin reducerea consumului propriu tehnologic, echilibrând sarcinile electrice și asigurând reziliența rețelei. Aceste sisteme fac posibilă producția de energie curată, contribuind la obiectivele de mediu la nivel local și internațional”.

Fiecare dintre cele trei centrale fotovoltaice montate la stațiile de transformare 110/ 20 kV din județele Ilfov,

 » sursa: ziuadevest.ro

%d blogeri au apreciat: