Dr. Joseph Mercola: Se apropie dictatura digitală. O putem împiedica?


ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Istoricul și profesorul Yuval Noah Harari avertizează că, dacă vom permite instaurarea unei dictaturi digitale, în care sistemul, indiferent că este vorba de o corporație sau de un guvern, știe cele mai intime amănunte despre fiecare persoană în parte, va fi imposibil să o mai abolim, scrie dr. Joseph Mercola într-o analiză preluată de site-ul The Defender. Redăm mai jos esența articolului său.

  • Potrivit lui Klaus Schwab, fondatorul și președintele executiv al Forumului Economic Mondial, obiectivul celei de-a patra revoluții industriale este de a schimba modul în care este înțeleasă ființa umană, prin fuziunea dintre om și mașină.
  • Oamenii sunt acum „hackuibili”, în sensul că tehnologia actuală îi permite unei companii sau unui guvern să te cunoască mai bine decât te cunoști tu însuți, iar acest lucru poate fi foarte periculos dacă este folosit în mod abuziv.
  • Profesorul Yuval Noah Harari prezice că se va recurge tot mai mult la folosirea algoritmilor pentru adoptarea unor decizii care, până acum, erau luate de oameni.
  • Harari avertizează că, dacă vom permite instaurarea unei dictaturi digitale, în care sistemul va ajunge să cunoască cele mai intime aspecte din viața fiecărei persoane, controlul său va fi total și ireversibil.
  • Dacă aveți impresia că gândurile și comportamentul dumneavoastră sunt și vor rămâne întotdeauna sub controlul dumneavoastră, mai reflectați puțin. Dispunem deja de tehnologia necesară pentru a influența în mod direct gândurile, emoțiile și comportamentul. 

Pe scurt, deși nu se folosește termenul de „transumanism”, exact într-acolo intenționează să ne împingă cabala globală, cu sau fără voia noastră.

Într-un interviu acordat în noiembrie 2019 postului CNN, profesorul de istorie și autorul de bestselleruri Yuval Noah Harari, un discipol de-al lui Klaus Schwab, a avertizat că „oamenii sunt acum niște animale care pot fi hackuite”, în sensul că tehnologia actuală îi permite unei companii sau unui guvern să te cunoască mai bine decât te cunoști tu însuți, iar acest lucru poate fi foarte periculos dacă este folosit în mod abuziv.

El a prezis că se va recurge tot mai mult la folosirea algoritmilor pentru adoptarea unor decizii care, până acum, erau luate de oameni, iar acest lucru se va reflecta în obținerea – sau nu – a unui loc de muncă sau a unui împrumut, în tipul disciplinelor pe care le veți studia și chiar în alegerea persoanei cu care vă veți căsători.

Ne pândesc pericole majore

Există, de asemenea, un risc tot mai mare de a fi manipulați de aceste forțe exterioare de care nici măcar nu suntem deplin conștienți. Privind retrospectiv la ultimii doi ani, este destul de ușor de confirmat că manipularea în massă are loc la o scară incredibilă și că este fenomenal de eficientă.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

%d blogeri au apreciat: