Dorel Acatrinei(AUR): transportatorii români trebuie să fie ajutați. Avem nevoie de o piață liberă

Dorel Gheorghe Acatrinei, deputat ales din partea Alianței pentru Unirea Românilor, a declarat pentru digipres.ro că transportatorii români ce activează în Uniunea Europeană nu sunt protejați și că marile state încearcă să restricționeze accesul companiilor românești la piața lor națională.

„Este trist că se întâmplă așa ceva, dar în parlmentul european România și românii nu sunt reprezentanți. Sigur că în acte pare că am trimis acolo aleși, realitatea arată însă că europarlamentarii români fac jocurile marilor state ale Europei fără a se obosi să înțeleagă ce anume votează.

România și-a deschis total granițele atunci când a intrat în Uniunea Europeană. Folosindu-se de piața liberă companiile pline de bani din Europa au cumpărat totul la un preț de nimic, inclusiv munca românilor.

Noi am lăsat piața liberă însă nu am primit un răspuns similar din partea partenerilor noștri. Să nu uităm că o bună bucată de timp românii nu au avut dreptul să lucreze în Marea Britanie precum și în alte state. În acest timp ei puteau să cumpere orice de la noi, dar nu am fost lăsați să beneficiem de pe urma celei mai importante resurse de care dispunem: calitatea extraordinară a românilor, buni profesioniști în domeniul în care ei activează.

Acum se încearcă și limitarea drepturilor transportatorilor români, se pun condiții peste condiții, deși companiile românești au dovedit că pot fi concurențiale și sunt respectate în Europa” a declarat Dorel Acatrinei.

%d blogeri au apreciat: