Dodon arată cu degetul spre PDM și Plahotniuc în legătură cu protestul combatanților: „Au avut de suferit bătrâni, copii, oameni cu dizabilități”

Igor Dodon, președintele pro-rus de la Chișinău,  a venit cu o reacție la protestele veteranilor războiul moldo-rus de pe Nistru, din fața clădirii Guvernului R. Moldova.  Șeful statului susține că protestele de astăzi, „nu au avut legătură cu valorile democratice și respectarea drepturilor tuturor cetățenilor”, deoarece ar fi „avut de suferit bătrâni, copii, oameni cu dizabilități”.

„Cu regret, ceea ce întreaga societate a văzut astăzi în PMAN nu a avut legătură cu valorile democratice și respectarea drepturilor tuturor cetățenilor. S-au spart geamuri, a fost blocată timp îndelungat circulația în oraș, protestatarii au împiedicat în mod ilegal deplasarea a zeci de mii de cetățeni ai capitalei, au avut de suferit bătrâni, copii, oameni cu dizabilități. Toate aceste lucruri urmează să fie calificate în mod ferm de instituțiile de drept și cei care au încălcat legea să fie trași la răspundere”,  a scris Dodon pe Facebook.

Mai mult, potrivit președintelui pro-rus, în spatele „manifestării violente” de astăzi, se află unele grupări politice. „Există informații că protestatarii au fost aduși cu autobuze din raioane, iar liderii lor au fost sponsorizați, într-un stil atât de cunoscut din trecut, iar în mulțime au fost văzute fețe folosite în trecut de PD-ul lui Plahotniuc pentru a face acțiuni împotriva partidelor de opoziție, iată de ce sloganele folosite au avut o tentă preponderent politică sau geopolitică, fără legătură cu nevoile reale ale veteranilor. Instituțiile abilitate trebuie sa facă lumină asupra celor care au organizat aceste provocări și să informeze societatea”,  a mai spus Dodon.

Amintim că, sute de veterani ai războiului de pe Nistru protestează astăzi în faţa Guvernului de la Chişinău. Manifestanţii cer demisia Guvernului Chicu şi a preşedintelui Igor Dodon, în contextul în care astăzi se împlinesc 28 de ani de la declanşarea războiului moldo-rus de pe Nistru, iar veteranii nu sunt satisfăcuţi de situaţia la care i-a adus conducerea statului.

Preluat: https://infoprut.ro/59134-dodon-arata-cu-degetul-spre-pdm-si-plahotniuc-in-legatura-cu-protestul-combatantilor-au-avut-de-suferit-batrani-copii-oameni-cu-dizabilitati.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: