De la 1 iunie românii vor primi vouchere pentru alimente și mese calde. Despre ce sume este vorba și cine va beneficia de ele

Nicolae Ciucă a anunțat în ședința de guvern de luni după-amiază care vor fi măsurile de sprijin pentru populația vulnerabilă. Astfel, „prima ordonanţă de urgenţă pe care o vom adopta astăzi este cea referitoare la voucherele care vor fi acordate cetăţenilor cu nevoi, în sensul în care vor putea să beneficieze de masă caldă sau să procure alimente. Este vorba de trei milioane de persoane care vor beneficia de aceste vouchere o dată la două luni. Este o măsură a cărei valoare totală este de aproximativ 3,1 miliarde de lei, iar 50%, jumătate din aceşti bani, vor proveni din fonduri europene”, a declarat prim-ministrul României.

Premierul a precizat că voucherele pentru persoanele vulnerabile vor proveni dintr-o sursă de finanţare mixtă, o parte de la buget şi o parte bani europeni. Marcel Ciolacu a precizat că acordarea voucherelor este în vigoare și că vor ajunge la populație începând cu 1 iunie. 

portofel cu bancnote romanesti

Cum pot persoanele vulnerabile să intre în posesia voucherelor pentru alimente și mese calde

Nu poți livra dintr-o dată 3 milioane de carduri”, spune Marcel Boloș, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Cele 3 milioane de carduri cu voucherele de 250 de lei pentru alimente și mese calde vor fi livrate progresiv, din 1 iunie, de Poșta Română către persoanele vulnerabile. 

Prima tranșă s-ar putea să aibă perioada de distribuire a cardurilor iunie și iulie, dar nu rămâne nimeni fără acest drept. Toată lumea înțelege că dintr-o dată 3 milioane de carduri…și dacă m-ați pune să promit nu aș putea să-mi iau un astfel de angajament. Mecanismul pe care l-am propus și pe care sperăm să-l aprobe Guvernul, este ca această listă de beneficiari aflați în evidențele Casei de Pensii este transmisă la MIPE,

 » sursa: qbebe.ro

%d blogeri au apreciat: