Cîțu, despre situația avioanelor contrabandiștilor care au intrat nedetectate în România: Am propus să ducem discuția în CSAT

Premierul Florin Cîțu a reacționat miercuri la situația controversată privind avioanele contrabandiștilor care au intrat nedetectate pe teritoriul României. „Am propus să ducem această discuţie în CSAT”, a afirmat prim-ministrul, care a anunțat că a discutat cu miniştrii de resort şi a fost asigurat că se vor suplimenta resursele.

Întrebat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, ce șanse are România să intre în Schengen, când avioanele contrabandiştilor intră în ţară nedetectate, premierul Florin Cîțu a răspuns: „Am discutat de fiecare dată cu miniştrii de resort, m-au asigurat că alocă mai multe resurse şi că vor veni cu soluţii în perioada următoare”.

Prim-ministrul doreşte ca problema contrabandei să fie abordată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, astfel încât o soluţie să fie implementată cât mai rapid.

Citește și: Polițiștii de frontieră moldoveni au dezvăluit cum au aflat despre avionul cu țigări de contrabandă

„Pe partea de ANAF, de exemplu, acolo este acea problemă cu scanerele şi tot avem o discuţie. Eu am propus de fiecare dată – şi cred că până la urmă asta e soluţia – să ducem această discuţie în CSAT şi acolo să găsim o soluţie care să fie implementată cât mai rapid”, a spus premierul.

Premierului i-a fost semnalat şi cazul drogurilor descoperite în urmă cu o lună în cutii de banane într-un depozit din Ilfov – transport care ar fi trecut de portul Constanţa.

Totodată, Sindicatul Europol a cerut, miercuri, intervenţia CSAT, după ce autorităţile din Republica Moldova au anunţat că un avion al contrabandiştilor ucrainieni de ţigări ar fi intrat în spaţiul aerian românesc fără a fi reperat. Ei au precizat că poliţiştii de frontieră nu au atribuţii pentru a repera şi opri astfel de avioane,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: