Ciolacu: Categoric vom introduce măsura voucherelor de 50 de euro. Putem folosi până la 700 de milioane de euro din fonduri UE

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că săptămâna viitoare social-democrații vor prezenta un pachet de măsuri sociale, după discuții cu partenerii din coaliția guvernamentală. Printre aceste măsuri, potrivit șefului social-democrat, se numără și acordarea de vouchere sau bonuri de masă în valoare de 50 de euro la fiecare două luni pentru categorii defavorizate. Banii pentru ajutorul social ar putea veni din fonduri europene din exercițiul financiar anterior (2016-2020), mai spune Ciolacu.

„Nu sunt neînțelegeri. Sunt discuții. Și este normal ca într-o coaliție fiecare să vină cu anumite propuneri. Până în acest moment, numai PSD a venit cu un pachet complet pe zona atât de persoane vulnerabile cât și pe zonă economică. Este normal să discutăm întâi atât cu prim-ministrul, pentru că are propuneri venite de la miniștrii, și pe urmă decise în coaliție.

Am stabilit azi cu prim-ministrul și cu domnul Kelemen Hunor și o să stabilim și cu domnul Florin Cîțu când se va întoarce ca luni să avem această coaliție și să definitivăm pachetul de măsuri.

Cred că săptămâna următoare începem pe segmente să vină miniștrii cu ordonanțele în ședința de Guvern. Vedem dacă trebuie modificări legislative în Parlament.

De exemplu, despre vouchere, categoric se va veni cu această măsură. Am avut discuții și la nivelul Comisiei, astfel încât din banii (europeni – n.red.) din exercițiul financiar 2016-2020 despre care știți foarte bine că avem până acum o absorbție de aproape 54% cu o medie europeană de 63. Suntem un pic întârziați și presați de timp, neluându-se o decizie la nivelul Comisiei de a se prelungi. Din acei bani, am făcut și calculul de impact. Aici e o diferență între propunerile festiviste pe Facebook și propunerile totuși argumentate și discutate și cu Comisie și cu Ministerul Finanțelor să vedem impactul.

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: