Caravana medicală AUR, un adevărat succes. Dumitrina Mitrea: 200 de pacienți identificați cu cataractă vor beneficia de operație

Caravana medicală AUR este un adevărat succes – peste 13.000 de oameni, în special din zone defavorizate, unde nu există servicii medicale, au beneficiat de consultații și au primit ajutor. Dintre aceștia, 200 vor beneficia de operație de cataractă, singura metodă de tratament pentru acești bolnavi, a declarat Dumitrina Mitrea, deputată AUR de Neamț. Prin intermediului acestei caravane, Alianța pentru Unirea Românilor și-a respectat angajamentul față de români – chiar dacă PSD și PNL s-au opus construirii unui spital din subvențiile primite de către AUR, partidului lui George Simion a găsit această soluție pentru a avea grijă de sănătatea cetățenilor.

Dumitrina Mitrea a mai spus că, prin această caravană mobilă, AUR a demonstrat că se poate implica și fără să fie încă la guvernare. Medicii și asistenții voluntari au mers în toate județele pentru a oferi servicii medicale gratuite, iar numărul mare de oameni care au beneficiat de această asistență arată cât de mare este eșecul partidelor care au fost la guvernare și care nu au reușit să pună bazele unui sistem sanitar modern.

Un lucru extraordinar pe care l-a făcut AUR, în ultimul timp, a fost Caravana Medicală. 200 de pacienți identificați în caravana medicală AUR cu cataractă vor beneficia de operație. Este îndeplinirea angajamentului pe care ni l-am asumat. Vrem să facem bine chiar dacă nu suntem la guvernare. Am arătat cu Caravana Medicală că putem să facem acest lucru și că vom putea și la guvernare. Medicii noștri care au fost voluntari în Caravana Medicală, pro-bono, prin toată infrastructura noastră, vor aduce acești pacienți la București și le vor asigura operația.

Prin acest demers, AUR a adus proiectul spitalului mobil la următoarea etapă. Într-o țară în care, timp de 34 de ani, guvernele au închis spitale și au izgonit doctorii români, Caravana Medicală a întins o mână de ajutor la peste 13.000 de oameni. Românii din întreaga țară, de toate vârstele și categoriile, au avut acces la servicii medicale de calitate, de care ar fi trebuit să beneficieze, în mod natural de la statul român”, a mai spus deputata.

Spitalul Mobil a venit în sprijinul cetățenilor cu servicii gratuite, care includ analize de sânge, EKG, consultații oftalmologice, ecografii și consultații stomatologice. Numărul românilor care au beneficiat de aceste servicii ne-a demonstrat încă o dată incapacitatea guvernului și a guvernanților de a oferi oamenilor minimul necesar pentru orice societate normală, și anume accesul la un sistem de sănătate pentru toată lumea”, a afirmat deputata AUR, Dumitrina Mitrea, în cadrul unei conferințe de presă.