Bani în plus pentru fiecare copil născut. Ce sume vor primi părinții din Botoșani

La începutul lunii februarie 2022 primarul comunei Cristești din județul Botoșani, Lucian Boroftină, a anunțat că, pentru a crește natalitatea localității, a inițiat un poriect de hotărâre prin care femeile care nasc să primească un stimulent financiar. Astfel, începând cu 9 februarie, pentru fiecare copil născut o familie primește 500 de lei. 

Am luat această decizie pentru a stimula cât de cât creșterea natalității în comuna Crsitești. Pentru fiecare copil născut, Primăria Cristești va acorda suma de 500 de lei, cu condiția ca cel puțin unul dintre părinți să aibă domiciliul în comuna Cristești. Ne-am fi dorit ca suma să fie mai mare, însă în acest moment atât ne permite bugetul”, a precizat primarul Borofotina.

bebelus intr-un cos cu bani in brate

Și la Primăria Bălușeni s-a luat o astfel de decizie începând cu 24 martie. Primarul Claudiu Doroftei, prin decizia luată la nivelul Consiliului Local, dorește să crească natalitatea comunei. Potrivit șefului administrației locale la nivelul comunei s-au născut anul trecut numai 15 copii, cu 30% mai puțini decât în anul precedent. 

Este un sprijin pe termen nelimitat. Cel puțin cât voi fi eu primar vreau să ofer acest ajutor. Nu e mult, nu e puțin, dar încercăm să îi motivăm să facă copii pentru că într-adevăr a scăzut mult natalitatea, nu numai la noi. Încercăm să le oferim condiții pentru a avea unde să își crească copiii, de aceea investim și în infrastructura școlară. M-am gândit să întinerim un pic satul.”, a declarat primarul pentru Botoșani News.

Beneficiarii acestor sume sunt părinții/părintele copilului născut cu domiciliul sau reședința pe raza administrativ teritorială a comunelor în cauză și care locuiesc efectiv în comune. Cererea privind acordarea stimulentului pentru nou-născut se depune pentru fiecare nou-născut la Comprtimentul de Asistență Socială,

 » sursa: qbebe.ro

%d blogeri au apreciat: