Atenție, părinți! Mai multe tipuri de înghețată au fost retrase de pe piață. Ce substanță conțineau

UPDATE! În urmă cu scurt timp, alte patru tipuri de înghețată, de această dată Milka, au fost retrase de pe piață, pe motiv că s-au depășit limitele de oxidul de etilenă folosit. 

Producția de bunuri care folosesc loturile afectate ale ingredientului stabilizator a fost oprită. Conform reglementărilor în vigoare, produsele afectate aflate sub controlul nostru au fost plasate în carantină, și am început o campanie de retragere a acestora„, a transmis ANSVSA.

inghetata milka retrasa de pe piata

Sursa foto: g4media.ro.

Conform ANSVSA, producătorul de îngheţată Mars a retras de la vânzare mai multe loturi de înghețată vândute sub brandurile Bounty, Twix și Snickers deoarece conțin roşcovă (caruba) contaminată cu oxid de etilenă, un pesticid cancerigen interzis în Europa. 

Ce spune producătorul

Conform producătorului loturile au fost retrase din cauza „prezenței oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizori, la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE„.

Mars a anunțat și procedura de returnare a produselor din aceste loturi:
Dacă ați achiziționat unul sau mai multe dintre produsele impactate și doriți să solicitați rambursarea costului, vă rugăm să trimiteți poza ambalajului fiecarui produs, împreună cu numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa dvs. poștală, la contactmars@mhmr.ro.
Pentru validarea cererii dumneavoastră, vă rugăm ca în poza/pozele transmise să fie vizibile data valabilității și codul lotului pentru fiecare produs. Aceste informații sunt pe spatele ambalajului, ca în poza de mai jos. Dacă solicitați rambursarea pentru mai multe produse, vă rugăm să trimiteți si o poză cu toate ambalajele produselor împreună:
Dacă ați achiziționat unul sau mai multe dintre produsele impactate și doriți să solicitați rambursarea costului,

 » sursa: qbebe.ro

%d blogeri au apreciat: