Armata rusă își concentrează atacurile în sudul și estul Ucrainei. Kievul spune că a respins șase atacuri în Donbas

Odesa a fost bombardată din aer de forțele ruse, care au luat țintit, azi-noapte, depozite de combustibil. Conform ministerului apărării din Marea Britanie, armata lui Vladimir Putin a devenit mai activă în aer în ultima perioadă. De asemenea, rușii se concentrează acum pe sudul și estul Ucrainei, unde sunt și autoproclamatele republici separatiste, în regiunea Donbas. Negociatorul-șef din partea Kievului transmite că discuțiile cu delegația rusă au ajuns la un punct în care s-ar putea întrevedea o comunicare directă între președinții Volodimir Zelenski și Vladimir Putin.

Live Textul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI.

DraftUkraineCoTApril2,2022 Hartă realizată pe 2 aprilie 2022 de Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW), care evidențiază situația de pe câmpul de luptă.

Fumul văzut din Odesa, după bombardamentele rușilor. Foto: M Robinson Chavez. Twitter

Ucraina spune că a respins șase atacuri ale armatei ruse în estul țării

ACTUALIZARE ORA 14:15 În actualizarea operațiilor întreprinse de armata ucraineană, oficialii militari au dat detalii despre atacurile Rusiei în regiunea estică Donbas.

„Pe teritoriul regiunilor Donețk și Lugansk, apărătorii Ucrainei au respins șase atacuri ale inamicului, au distrus patru tancuri, șase unități de vehicule blindate și șapte unități de vehicule inamice”, spun oficialii militari ucraineni într-o postare pe Facebook, notează BBC.

Rusia spune că deschide coridoare de evacuare pentru străini în Mariupol şi Berdiansk

ACTUALIZARE ORA 12:35 Armata rusă a anunţat că va deschide duminică mai multe coridoare de evacuare pentru străini din Mariupol şi Berdiansk, oraşe în sud-estul Ucrainei, transmite dpa.

General maiorul Mihail Mizinţev a declarat că cetăţenii străini vor putea părăsi Mariupol şi să se îndrepte către Berdiansk, în timp ce cei aflaţi în Berdiansk vor putea să părăsească zona fie pe cale terestră,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: