În anul 2016, 792 de kilometri de drumuri judetene, din peste 1.200 de kilometri, necesitau lucrări de modernizare sau întreținere. În acest moment, peste 90% au fost reabilitați.
Reporter: Ați anunțat public faptul că în ultimii 4 ani, în județul Cluj, au fost realizate modernizări consistente ale drumurilor județene. Vă rugăm detaliați acest subiect.
Alin Tișe: Într-adevăr, în ultimii ani ritmul lucrărilor de întreținere și modernizare a infrastructurii rutiere a fost unul alert, în ciuda anumitor dificultăți cauzate de prestatori care nu au înțeles importanța lucrărilor la care s-au angajat. Am depășit rapid acele etape dificile. În anul 2016, 792 de kilometri de drumuri judetene, din peste 1.200 de kilometri, necesitau lucrări de modernizare sau întreținere. În acest moment, peste 90% au fost reabilitați. Nu a fost deloc ușor să ajungem la o asemenea cifră. Au existat și situații în care Consiliul județean a preluat drumuri comunale pentru a fi asfaltate, reprezentanții comunităților fiind în imposibilitatea financiară de a realiza investițiile necesare, acestea având costuri ridicate.
Un exemplu este noul drum județean 103Z, de la Sălicea spre Micești. Este un drum extrem de cunoscut clujenilor, iar acum este proaspăt asfaltat, după niște lucrări destul de complicate, zona fiind una care a ridicat probleme din punctul de vedere al terasamentului.
Bineînțeles că mai sunt tronsoane în care este nevoie de intervenția noastră. Vom ajunge foarte curând să avem un județ cu 100% drumuri județene asfaltate.
Chiar în ședința de ieri (săptămâna trecută – n.r.) a Consiliului județean a fost aprobat proiectul pentru modernizarea drumului județean 103K, pe tronsonul care traversează localitățile Agârbiciu, Dângăul Mare, Râșca și ajunge în stațiunea Beliș. Este un alt tronson extrem de important pe care îl vom moderniza și care va ajuta la dezvoltarea turismului.
792 de kilometri de drumuri județene – noi credem că este o reușită și,