Alertă alimentară în România! Mai multe sortimente de ciocolată Kinder au fost retrase de pe piață

Mai multe produse Kinder, posibil contaminate cu salmonella, retrase de la vânzare în România!

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a hotărât retragerea unor produse din ciocolată de pe rafturile magazinelor Auchan, Lidl, Carrefour, Selfros, Penny, Mega Image și Metro, din cauza unor suspiciuni de contaminare cu salmonella. Este vorba despre mai multe loturi ale mărcilor de ciocolată Kinder Surprise, Kinder Schoko Bons, Kinder Mini Ouă Pungă, Kinder Happy Moments şi Kinder Mix.

Citește și: Un copil a murit după ce s-a înecat cu o jucărie dintr-un ou de ciocolată

Cei care au cumpărat produsele respective sunt sfătuiți să nu le consume și să le returneze în magazine, urmând să li se restituie contravaloarea acestora.

Vezi AICI lista produselor Kinder rechemate și retrase de pe piață!

Ciocolata Kinder a fost retrasă de pe piață și în alte nouă țări din Europa

Totodată, Agenția Europeană de Sănătate a declarat, miercuri, că investighează zeci de cazuri raportate și suspectate de salmonella legate de consumul de ciocolată Kinder, în cel puțin nouă țări. Ferrero a retras miercuri de pe rafturile spaniole mai multe loturi de ouă de ciocolată Kinder Surprise și alte produse, după ce luni a luat măsuri similare în Marea Britanie și Irlanda. Marea Britanie are cel mai mare număr de incidente, cu 63 de cazuri confirmate până la 5 aprilie, a precizat ECDC , iar alte țări cu cazuri probabile sau confirmate sunt Franța, Irlanda, Belgia, Germania, Luxemburg, Olanda, Suedia și Norvegia.

Citește și: De la ce vârstă îi poți da ciocolată bebelușului?

Ferrero a descris retragerile ca fiind măsuri de precauție și a declarat că niciun produs Kinder lansat pe piață nu a fost testat pozitiv pentru salmonella.

 » sursa: qbebe.ro

%d blogeri au apreciat: