Adrian Costea (AUR) îl interpelează pe ministrul Transporturilor privind realizarea unui sens giratoriu la Coșereni, jud. Ialomița, pe drumul European 85

Adrian Costea (AUR) îl interpelează pe ministrul Transporturilor privind realizarea unui sens giratoriu la Coșereni, jud. Ialomița, pe drumul European 85. Anterior, senatorul a mai cerut informații referitoare la stadiului acestui proiect atât Ministerului Dezvoltării, cât și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, însă niciuna din aceste instituții nu a putut oferi detalii.

În interpelarea adresată ministrului Sorin Grindeanu, Adrian Costea amintește că bugetul național pe 2023 a inclus în Anexa 3.24 un amendament care prevedea alocarea sumei 1,5 milioane lei pentru realizarea unui sens giratoriu pe drumul european E85, care tranzitează comuna ialomițeană Coșereni. Acest sens giratoriu urma să fie amplasat pe un sector de drum expus pericolului de accidente, mai exact la intersecția cu Drumul Județean 201, respectiv drumul comunal 18, precizează senatorul.

Adrian Costea menționează că în luna septembrie a interpelat Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației cu privire la stadiul acestei investiții, însă instituția a transmis că nu poate transmite un răspuns întrucât investiția este de competența Ministerului Transporturilor. De asemenea, nici reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cei care ar fi trebuit să execute această lucrare pentru care sunt prevăzuți bani la buget, nu au oferit un răspuns până la acest moment.

În acest context, senatorul AUR solicită Ministerului Transporturilor să răspundă la următoarea întrebare: Puteți avansa un termen pentru începerea lucrărilor de realizare a acestui sens giratoriu, vital pentru siguranța circulației rutiere din zonă?