18 tone de piese auto uzate, găsite într-un container în Portul Constanța. Deșeurile erau aduse din Belgia

Un container încărcat cu aproximativ 18 tone de deşeuri (piese auto uzate), aduse din Belgia pentru o firmă din judeţul Ialomiţa, a fost găsit în Portul Constanţa Sud-Agigea. Importul a fost interzis, a informat, marţi, Garda de Coastă.

Containerul a fost descoperit luni. Ehipa de control a constatat că marfa din container nu corespunde cu datele declarate şi cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală – piese auto cu grad de uzură de 20%.

deseuri-port1 Un container cu 18 tone de deşeuri – piese auto uzate aduse din Belgia de o firmă ialomiţeană, depistat în port. FOTO: Poliția de Frontieră

Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au nu au permis importul pe teritoriul României deoarece mărfurile sunt deşeuri, piesele având un grad de uzură mai mare decât cel permis. Acestea nu pot fi puse în libera circulaţie şi nici nu pot fi comercializate, punând în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor în cazul folosirii lor.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosire de acte nereale, încălcarea regimului deşeurilor şi transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale, bunurile urmând să fie returnate expeditorului.

Editor : Georgiana Marina

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: