Miercuri, 16 iunie, se împlinesc 8 ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Iustin Pârvu, duhovnicul neamului românesc.
Redăm în cele ce urmează un fragment din cartea „Clerici şi mireni mărturisitori din Arhiepiscopia Iaşilor, în închisorile comuniste (1945-1964)”, așa cum a fost prezentat de Doxologia.ro. Vom afla cum a fost arestat Părintele Iustin și condamnat să petreacă aproape 20 de ani din viață în temnițele comuniste.
„Părintele Iustin (Iosif) Pârvu s-a născut la 10 februarie 1919, într-o familie de oameni simpli din Călugăreni, județul Neamț.
În 1936 a intrat pe poarta Mănăstirii Durău, județul Neamț, trei ani mai târziu fiind tuns în monahism, totodată ocupând un post de cântăreț. Din 1937 a urmat Seminarul Monahal de la Cernica.
În 1941, la desființarea acestuia, părintele Iustin a fost transferat la „secția monahală” de la Seminarul Teologic din Râmnicu Vâlcea. La puțin timp, a fost hirotonit ieromonah de către Arhiereul-vicar Valerie Moglan, în Catedrala Mitropolitană de la Iași.
În vara anului 1941 este incorporat ca preot în Batalionul 18 Vânători de Munte. Este trimis pe frontul de Est, ajungând la Odesa și în Crimeea. În aprilie 1944, unitatea militară din care făcea parte se stabilește în localitatea nemțeană Vânători,