Volkswagen ID.4 – mobilitate sustenabilă cu tehnologie și de la Continental Timișoara

Continental furnizează tehnologii esențiale pentru ID.4. Aproape toate sistemele și funcțiile noului Volkswagen ID.4, câștigătorul Premiului Mașina Anului 2021, conțin idei, sisteme și soluții de la Continental – de la software și arhitectura centrală a computerului la frâne și management termic sofisticat, cum ar fi, de exemplu, cel pentru răcirea bateriilor. Așa cum a fost cazul ID.3, și ID.4, ale cărui prime modele au fost livrate clienților la sfârșitul lunii martie a acestui an, marchează un pas decisiv înainte pentru Continental într-o eră în care „e” în e-mobilitate reprezintă nu numai „electro”, ci și „fără emisii”.

„Vehiculele cu emisii zero reprezintă viitorul mobilității. Potențialul lor depășește cu mult conceptele inovatoare ale transmisiei. Mobilitatea cu neutralitate de carbon durabilă este posibilă numai prin  conectivitate și siguranță cuprinzătoare. Un rol esențial în acest domeniu îl au tehnologiile revoluționare de la Continental, așa cum este demonstrat de contribuțiile noastre la ID.4″, a declarat dr. Ariane Reinhart, membru al Comitetului executiv, responsabil pentru sustenabilitate și resurse umane.

O parte din istoria e-mobility pentru VW ID.4 a fost scrisă la Iași, Sibiu și Timișoara. Specialiștii din centrele de cercetare și dezvoltare din cele trei locații au contribuit, prin echipe multidisciplinare la dezvoltarea mai multor tehnologii care se regăsesc în e-SUV-ul Volkswagen, precum unitatea de control al scaunelor, ICAS (In Car Aplication Server), unitatea de control al ușilor, radarul cu rază lungă de acțiune, unitatea de control al șasiului, precum și unitatea de control și actuator al senzorilor.

Printre funcționalitățile acestora se numără: “Flash over the air” (care permite actualizarea software-ului mașinii similar cu actualizările telefoanelor mobile), configurarea luminilor ambientale (atât cele interioare, cât și cele exterioare potrivit gustului clientului), recunoașterea șoferului pe baza cheii, configurarea comfortului și infotaimentului din mașină cu preferințele acestuia,

 » sursa: ziuadevest.ro

%d blogeri au apreciat: