VIDEO // La mulți ani ROMÂNIA de Ziua Independenței și de Ziua Europei! – George Simion

La mulți ani, dragi români, de Ziua Independenței și de Ziua Europei! Acum un an, am cerut, alături de colegii mei din Mișcarea Unionistă, la Sibiu o Europă Unită care să cuprindă întreg poporul român, de la Nistru până la Tisa. Românii s-au bucurat și n-avem de ce să nu ne bucurăm și astăzi de Ziua Europei pentru că atât istoric, cât și geografic noi suntem europeni. Nu avem nevoie de certificate de bună-purtare sau de aprobări de la Bruxelles sau de la Strasbourg pentru a spune că suntem europeni.

Din păcate este primul 9 mai de la aderarea noastră în Uniunea Europeană în 2007 care nu este sărbătorit în România. Suntem, probabil, printre ultimele state care își cetățenii în case sub teama amenzilor. Conceptul nostru de libertate este grav încălcat. Conducătorii noștri slabi consideră că trebuie să fim ținuți cu forța pentru că nu avem capacitatea și civilizația necesară de a ne respecta unii pe alții și de fapt nu avem valori europene, noi românii.

Acum, în 2020 construcția europeană trece prin mari transformări și convulsii. Ei, așa-zișii mari europeni ne țin în case și nu ne lasă să protestăm sau manifestăm pentru sau împotriva unei idei, nici măcar 3 persoane. Libertatea de expresie este grav încălcată în aceste zile, dar cu toate acestea noi pe 23 mai vom ieși la Sebeș și la Rădăuți pentru a protesta împotriva tăierii pădurilor. Statele din Europa trebuie să își hotărască singure soarta. Avem dușmani la est, avem dușmani din China și putem mai mult și mai bine dacă suntem împreună. Și poporul român, cei din diaspora și cei din țară, cu toții suntem români, cu toții suntem europeni, nu trebuie să facem diferență între cei care sunt în provincie sau în capitală, între tineri și bătrâni, între țărani și corporatiști, între malul stâng al Prutului și malul drept al Prutului. Trăiască România Mare și trăiască civilizația creștină europeană!

„Romania and Moldova, better together”, „EU integration throught Reunification”, „We are from Romania, we are from Moldova, we are Romanians” și „Basarabia e România” în toate limbile statelor Uniunii Europene au fost mesajele transmise de Mișcarea Unionistp și de alte organizații de pe ambele maluri de Prut oficialilor europeni și șefilor de guverne din spațiul comunitar, prezenți la Summitul de la Sibiu în 2019, pe 9 mai.

Preluat: https://georgesimion.ro/stiri/2486/video-la-multi-ani-romania-de-ziua-independentei-si-de-ziua-europei/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: