VIDEO A crescut interesul pentru locuințele de lux. Cât sunt dispuși românii să investească

Locuințele de lux din România sunt tot mai căutate. Agențiile imobiliare spun că clienții s-au înmulțit, în timp ce oferta a rămas limitată. La pachet cu cererea, au crescut și prețurile. Vorbim de majorări de cel puțin 100.000 de euro.

Prețul imobilului din imagini este de 1,5 milioane de euro. Segmentul de piață al caselor și proprietăților cu dotări peste medie este în creștere în România.

Alexandra Giuffrida – manager agenție imobiliară: S-a conturat o evoluție a pieței în sectorul proprietăților de lux. Dacă până acum aveam până în 5% dintre cereri destinate pentru achiziționarea unor astfel de case, acum procentul a ajuns până la 10-15%.

Această casă de lângă Oradea se vinde cu 320 de mii de euro. Ea aparține unor români emigrați în Londra, care au construit-o pentru ei, dar au decis ulterior să renunțe la proprietățile din România. Au folosit materiale de calitate, iar dotările casei sunt de top.

George Hodișan – agent imobiliar: Această casă este una mai deosebită și la prețul de 320 de mii euro pentru că îmbină perfect modernul cu mobilierul din lemn masiv. Un atu al acestei case este pompa de căldură care generează pe timpul iernii costuri minime de întreținere.

Cei care caută proprietăți cu valori peste medie se orientează către case cu terenuri de minimum 500 de metri pătrați, cu utilități și surse de energie regenerabilă. Contează mult vecinătățile și zona unde se află imobilul. Prețurile acestor proprietăți sunt în urcare.

Adriana – cumpărător: Inițial pornisem de la un anumit buget, iar ulterior mi-am dat seama că trebuie să cresc puțin bugetul. Momentan am ajuns undeva la 300-350 (de mii de euro). Pornisem inițial de la 200-250, dar știm că în ultimele luni,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: