Curtea Constituțională a respins propunerea legislativului de impozitare a pensiilor speciale cu 85%, așa cum parlamentul a votat, iar mai apoi a contestat.
A fost un joc politic formal, de fațadă, în care partidele s-au prefăcut înainte de alegeri că votează impozitarea pensiilor speciale pentru ca apoi tot ele, sau numiții lor politici, să contesteze decizia luată la Curte Constituțională.
Marius Lulea, vicepreședinte AUR, se exprimă dur asupra Curții Constiționale considerând că aceasta acționează în spiritul propriilor interese și nu în spiritul constituției:
„Înțeleg că CCR a decis că impozitarea pensiilor speciale este neconstituțională. Ne așteptam la acest lucru, căci și amânarea a avut un rol politic: după alegeri.
Binențeles că impozitarea veniturilor, inclusiv a pensiilor speciale, este constituțională.
Neconstituțională și antiromânească, luând forma unui grup infracțional organizat este actuala Curte Constituțională.
Ca să își apere privilegiile emit decizii politice sau în folos personal”.
Marius Lulea mai declară că la momentul de față Curtea Constituțională comite un abuz și preia atribute care de drept aparțin altor puteri din stat, cum ar fi parlamentul României, guvernul României sau președinția.
„Sunteți niște oameni fără de onoare, slugile propriilor interese, în bătaie de joc față de poporul român.
Este necesar ca abuzurile oricărei puteri în stat să poată fi limitate de controlul unei alte puteri.
Acum Curtea Constituțională ține loc de parlament, de guvern, de președinte. Un mecanism prost gândit care ține un popor sclavul unor interese meschine.
Impozitarea diferențiată se practică în toată lumea occidentală.”
Vicepreședintele AUR consideră că este nevoie ca în această instituția să fie numiți magistrați, profesioniști patrioți care să pună constituția în fața propriilor interese meschine:
„De moralitatea celor care iau aceste decizii nu are rost să mai discutăm, banii vorbesc.
Aceste abuzuri trebuie să fie oprite, chiar dacă este necesară modificarea constituției. Acolo trebuie să fie magistrați adevărați și nu borfași numiți politic, profesioniști patrioți care pun dreptatea în fața propriilor interese”.
Vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea fi aprobat în UE pe 23 decembrie
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) ar putea să emită pe 23 decembrie un aviz pozitiv pentru aprobarea în Europa a primului vaccin anti-COVID-19, a dezvăluit marţi o sursă guvernamentală din Germania, iar Uniunea Europeană va putea astfel să ajungă din urmă Marea Britanie şi Statele Unite, unde campaniile de imunizare sunt deja în plină desfăşurare,
Direcția Națională Anticorupție – comunicat
15 decembrie 2020 Nr. 886/VIII/3 COMUNICAT În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 806/VIII/3 din 25 noiembrie 2020, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului NIAGU MARTIN IANĂȘ, consilier în cadrul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Caraș – Severin
Bătaia pe ciolan continuă. Soluția lui Barna: 3 viceprimieri
Dan Barna, copreședintele USR PLUS, a venit cu o propunere inedită în contextul în care negocierile de la Cotroceni sunt în impas: liderii partidelor din coaliția de guvernare să fie vicepremieri – Dan Barna, Ludovic Orban și Kelemen Hunor. În plus, șefia Camerei Deputaților ar putea fi preluată de către Cătălin Drulă. „Un Guvern în
Curtea Constituțională a respins propunerea legislativului de impozitare a pensiilor speciale cu 85%, așa cum parlamentul a votat, iar mai apoi a contestat. A fost un joc politic formal, de fațadă, în care partidele s-au prefăcut înainte de alegeri că votează impozitarea pensiilor speciale pentru ca apoi tot ele, sau numiții lor politici, să contesteze
AUR i-a surprins și pe jurnaliștii de la Financial Times: A devenit a patra forță din parlament
Toți jurnaliștii și liderii de opinie credeau că alegerile din 6 decembrie să fie lipsite de importanță, însă planurile le-au fost date peste cap: AUR, singurul partid antisistem, catalogat de majoritatea trusturilor din presă ca un partid de extremă dreapta, a obținut peste 9%, scrie Financial Times. Publicația alege să preia etichetările care circulă în