Venezuela: Inflația a scăpat de sub control. Dintr-un salariu minim nu poți cumpăra un kilogram de carne

Distribuie dacă ți-a plăcut


  Inflația a scăpat de sub control în Venezuela. În ciuda majorării salariului minim cu aproape 300%, care ajunge astfel la 7 milioane de bolivari – echivalentul a 2,5 dolari, suma nu acoperă nici măcar prețul unui kilogram de carne.

  Pe lângă creșterea salariului minim, guvernul venezuelean a mai anunțat o serie de măsuri precum un cupon alimentar de 3 milioane de bolivari, pentru un venit minim de 10 milioane de bolivari, a anunțat ministrul muncii, Eduardo Pinate, în faţa partizanilor guvernului socialist adunaţi cu ocazia zilei de 1 Mai.

  Dar această creştere nu le permite venezuelenilor să îşi recupereze puterea de cumpărare, în timp ce ţara este în criză, cu o economie în recesiune de opt ani şi patru ani consecutivi de hiperinflaţie, care a atins aproape 3.000% în 2020, scrie AFP citat de Agepres.

  Cu noul salariu minim nu se poate cumpăra un kilogram de carne, care costă 3,75 dolari într-o economie din ce în ce mai dolarizată. Nu este suficient nici pentru a cumpăra o cutie cu treizeci de ouă sau un kilogram de brânză, care costă 11 milioane de bolivari.


  Distribuie dacă ți-a plăcut

   %d blogeri au apreciat: