Vacanţele rezervate pentru Rusalii sunt cu 40% mai scumpe față de anul trecut

Weekendul de Rusalii este cel mai aglomerat din acest sezon, fiind înregistrate cu 144% mai multe rezervări pentru cazare decât anul trecut, în timp ce preţurile s-au majorat cu 40%, arată o analiză publicată, joi, de o platformă de rezervări online.

„Se anunţă o vară extrem de aglomerată pentru hotelierii şi operatorii din industria turismului intern, mai ales că este pentru prima dată când nu mai există restricţii de călătorie după doi ani de pandemie. În plus, cardurile de vacanţă pentru 2022 au început să fie încărcate, astfel că românii au început deja să îşi rezerve sejururile de vară, profitând de ofertele estivale de tip early booking şi de faptul că au posibilitatea de a achita cazarea cu tichetele primite (inclusiv cu cele rămase nefolosite din 2019 şi 2020, pe care le mai pot utiliza doar în luna iunie)”, susţin reprezentanţii platformei hoteliere Travelminit.ro, citați de Agerpres.

De asemenea, a fost înregistrată o creştere semnificativă a rezervărilor pentru weekendul prelungit (sâmbătă, duminică şi luni) de Rusalii, care s-a sincronizat anul acesta şi cu debutul vacanţei copiilor. În acelaşi timp, au început să se contureze deja preferinţele pentru sezonul estival: în ceea ce priveşte unităţile de cazare, turiştii aleg acum mai degrabă pensiuni şi apartamente, astfel încât să se bucure de mai multă intimitate, de o vacanţă liniştită într-un cerc restrâns (familie sau grup de prieteni), relevă sursa citată. Cât despre destinaţiile favorite, aşa cum era de aşteptat, marile oraşe (33% din rezervări), litoralul românesc (27% din rezervări) şi staţiunile balneare (17%) sunt în continuare la mare căutare.

Conform datelor emise de Travelminit, urmează cel mai aglomerat weekend din acest sezon, platforma înregistrând cu 144% mai multe înnoptări pentru weekendul de Rusalii din 2022 comparativ cu cel din 2021. Au fost eliminate restricţiile,

 » sursa: www.replicaonline.ro

%d blogeri au apreciat: