Un vehicul a intrat în mulţime la Berlin. O persoană a murit, iar alte 8 au fost rănite

O persoană a murit şi alte opt au fost rănite miercuri dimineaţă la Berlin, după ce o persoană a intrat cu maşina în mulţime şi într-un magazin de pe un bulevard din centrul Berlinului, relatează dpa, citându-i pe pompieri.

Potrivit poliţiei, accidentul s-a produs în jurul orei 10.30 (08.30 GMT) pe Tauentzienstraße, o arteră majoră din apropierea bisericii memoriale Kaiser Wilhelm, în centrul părţii de vest a oraşului.

„Nu ştim la acest moment dacă este una act intenţionat sau un accident de trafic”, a declarat ofiţerul de poliţie însărcinat cu comunicarea Thilo Cablitz. Şoferul care conducea vehiculul a fost reţinut de poliţie la faţa locului, după ce iniţial a fost imobilizat de trecători.

Ulterior, poliţia a anunţat că bărbatul care a intrat cu maşina în mulţime este un german de origine armeană care trăia la Berlin, în vârstă de 29 de ani.

A fost o „operaţiune majoră”, a declarat Kevin Bartke, din cadrul brigăzii de pompieri din Berlin, pentru postul de ştiri german ntv.

Poliţia a izolat zona şi mai multe ambulanţe şi maşini ale forţelor de ordine s-au deplasat la faţa locului. „În prezent, aproximativ de 60 de oameni din personalul de urgenţă se află la faţa locului sau se deplasează spre zona respectivă”, a postat pe Twitter brigada de pompieri. Iniţial, pompierii au anunţat că 30 de oameni au fost răniţi în urma impactului cu autoturismul. Într-o fotografie postată pe internet poate fi văzută o maşină care a trecut prin vitrina unui magazin.

Locul în care s-a produs incidentul este unul sensibilă după atacul de la târgul de Crăciun din Berlin din 2016.

Tunisianul Anis Amri, un solicitant de azil a cărui cerere fusese respinsă, a intrat cu un camion furat în mulţimea aflată în piaţa din faţa unei biserici din apropiere de Kurfürstendamm,

 » sursa: www.replicaonline.ro

%d blogeri au apreciat: