Un urs care a intrat într-o casă din Harghita a fost împușcat de vânători. Animalul rănit a fugit în pădure

O echipă formată din jandarmi, vânători şi reprezentanţi ai Primăriei din oraşul Bălan a intervenit, în noaptea de marţi spre miercuri, pentru îndepărtarea unui urs care a venit în localitate şi a pătruns într-o casă, iar pentru că animalul a devenit agresiv, vânătorii au folosit arma şi l-au rănit, iar acum îl caută, pentru a afla în ce stare se află şi a decide măsurile care trebuie luate.

Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, a informat că aproape de miezul nopţii, o femeie a sunat la 112 şi a semnalat prezenţa a trei urşi pe strada 1 Decembrie din Bălan.

Echipa de intervenţie, formată din jandarmi, reprezentanţi ai asociaţiei de vânători şi primarul localităţii, a identificat un singur urs, aflat în zona locuinţelor şi a intervenit pentru alungarea lui.

Între timp, acesta a intrat într-o casă al cărui proprietar nu se afla acolo şi pentru că a încercat să atace echipa de intervenţie, vânătorii au folosit arma şi au rănit animalul.

„Pe timpul îndepărtării, animalul sălbatic a pătruns într-o casă locuită al cărei proprietar nu se afla în imobil. A fost necesară folosirea armei de către vânători, deoarece animalul a devenit agresiv, încercând să atace echipa de intervenţie, ursul fiind, astfel, rănit. Acesta a fost alungat până la urmă în pădurea din apropiere, nefiind înregistrate decât pagube materiale pe timpul intervenţiei. La faţa locului a fost prezent tot timpul şi un echipaj SMURD. Echipa a mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent, iar în această dimineaţă se va încerca găsirea animalului rănit de către o echipă constituită în acest scop”, se arată în informarea IJJ Harghita.

La rândul său, primarul oraşului Bălan, Gheorghe Iojiban, a precizat,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: