Un tânăr de 17 ani, primul fotbalist englez care a recunoscut că este homosexual, din 1990 încoace (VIDEO)

Jake Daniels, mijlocaşul echipei britanice de fotbal Blackpool, a recunoscut pentru presa engleză că este homosexual, devenind astfel primul jucător profesionist din UK de după 1990 care declară acest lucru.

Potrivit publicaţiei The Guardian, fotbalistul în vârstă de 17 ani a promovat în liga profesionistă de fotbal în urmă cu trei luni, iar acest lucru l-a determinat să-şi declare public orientarea sexuală, dorind să devină un model şi pentru ceilalţi jucători care se tem să spună public că sunt homosexuali.

„Multă vreme am crezut că trebuie să ascund adevărul pentru că am vrut să fiu fotbalist profesionist, iar acum sunt. Simt că sunt gata să spun oamenilor povestea mea. Vreau ca oamenii să cunoască adevăratul «eu»„, a declarat Jake Daniels într-un interviu pentru Sky Sports, publicat luni.

Căpitanul echipei britanice de fotbal, Harry Kane, a transmit un mesaj de încurajare pentru Daniels. „Un mare merit pentru tine şi pentru felul în care prietenii, familia, clubul şi căpitanul te-au susţinut. Fotbalul ar trebui să fie primitor pentru toată lumea”, a scris Kane pe Twitter.

De asemenea, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, şi-a arătat susţinerea pentru gestul jucătorului, notează DigiSport.ro, 

remarcând că Jack Daniels „este o sursă de inspiraţie pentru mulţi”.

În 1990, Justin Fashanu a fost primul jucător profesionist englez care a recunoscut că este homosexual.

Interviul dat de Jake Daniels pentru Sky Sports: 

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: