Un nou ansamblu de locuințe și spații comerciale, în Oradea. Cum va arăta Brătianu Residence (FOTO)

Un nou ansamblu de locuințe colective va fi amenajat în zona parcului I.C. Brătianu din Oradea. Comisia Municipală pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a avizat, în cea mai recentă ședință, reorganizarea incintei delimitate de străzile Brătianu 36 – 38, Ion Heliade Rădulescu 29 – 31 şi Romaniţei 2 – 4.

Potrivit unui comunicat transmis, marți, de Primăria Oradea, investitorul vrea să amenajeze un complex cu patru etaje, din care ultimul retras, cu 35 de apartamente, spaţii comerciale la parter, parcare subterană, curte interioară şi spaţii verzi. Ansamblul imobiliar se va chema „Brătianu Residence”.

Dezvoltatorul imobiliar Invest Sunrise a cumpărat de la fostul proprietar amplasamentul de 1.600 metri pătrați cu două corpuri de clădire abandonate de câțiva ani în stadiul de construcție „în roșu”, cu front la stăzile Parcul I.C. Brătianu și Romaniței, și mai multe construcții degradate în curtea interioară pentru a dezvolta un proiect de regenerare urbană.

„Firma a întocmit documentaţia pentru Planul Urbanistic de Detaliu (PUD), prezentând-o comisiei de urbanism, proiectul propunând demolarea unor corpuri de clădire parazitare din incintă, modernizarea, respectiv realizarea faţadelor corpurilor de clădire nefinalizate, extinderea acestora cu două corpuri noi de clădire, la aliniamentul străzilor Parc I.C. Brătianu şi Ion Heliade Rădulescu”, a transmis Primăria.

În acest sens, dezvoltatorul Invest Sunrise va demola două case vechi, în ruină, aflate în curte (n.r. corpurile C2 și C8 – foto jos) și mai multe anexe (C3, C4, C5, C6, C7 și C8).

Parcarea se va întinde inclusiv sub corpurile de clădire deja existente (C1 și C9) cu font la strada Parcul I.C. Brătianu și Romaniței, care vor fi finalizate, recompartimentate și extinse.

„Corpul de clădire dezvoltat la strada I.C. Brătianu se va lipi la calcanul existent pe latura vestică și va avea un regim de înălțime S+P+2.

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: