Florin Cîțu declara zilele trecute că bugetul de stat se află sub presiune mare deoarece trebuie să ne încadrăm în deficitul de 7% agreat cu Comisia Europeană. Economistul Adrian Câciu desființează această afirmație și susține că nu există niciun document oficial care să ateste acest lucru.
„Trebuie să știți ceva: Nu este prezentat nici un document oficial din care să rezulte că statul român, prin Ministerul Finanțelor a negociat cu Comisia Europeană un deficit de 7%. Nici program de convergență updatat, nici program de masuri privind reducerea deficitului de la 9,83% spre 3% în doi ani, conform procedurii de deficit excesiv”, scri Câciu pe pagina sa de Facebook.
————————————————————————————————————
- Promisiuni: PNL anunță majorarea alocațiilor cu 20%
- AUR, pași concreți către o mai bună cooperare cu Republica Moldova
- Noi privilegii pentru clasa politică: Prefecții și subprefecții devin demnitari publici
————————————————————————————————————
„De altfel Comisia Europeană a și anunțat că va analiza situația fiscală a României în primăvara anului 2021, avertizând totodată guvernul că sunt derapaje majore referitor la indicatorii macroeconomici și că invita guvernul să discute cu CE indicatorii bugetari ai anului 2021. Astfel că orice afirmație că deficitul de 7% vine în urma unei negocieri cu CE cade, dar este și umilitoare pentru că implică faptul că România nu mai are independență financiară și fiscală”, a mai precizat economistul.