Un copil a fost găsit fără suflare într-o mașină de spălat pornită! Atenție, părinți! I se poate întâmpla oricui, avertizează autoritățile

Caz cutremurător. Un copil a fost găsit mort într-o mașină de spălat

Un copil din Nouă Zeelandă a fost găsit inconștient în cuva unei mașini de spălat care fusese pornită. Deși cel mic a fost transportat imediat la spital, medicii nu au mai putut face nimic pentru el, ulterior constantandu-se decesul. Polițiștii au demarat o anchetă în acest caz, însă nu a fost deschis un dosar de moarte suspectă, potrivit DailyMail.

bebelus in fata masinii de spalat

Acesta nu este primul caz de acest fel. În 2019 un alt băiețel de doar trei ani din Orlando, SUA, și-a pierdut viața în același mod. Copilul se băgase în cuva mașinii de spălat, unde a murit asfixiat. La începutul acestui an, cazul s-a repetat. Un bebeluș de doar 21 de luni a murit după ce a căzut în mașina de spălat, unde s-a înecat. Fusese ținut 24 de ore pe ventilație mecanică, însă din păcate, nu a supraviețuit.

Din 2014, în Statele Unite aproximativ 3.000 de copii sub 5 ani au ajuns la spital în urma unor întâmplări similare. Mașina de spălat se poate dovedi a fi o adevărată distracție pentru copii, însă în același timp este foarte periculoasă, avertizează autoritățile. Cei mici sunt tentați să între în cuva mașinii de spălat și să apese pe toate butoanele, punându-și viață în pericol.

Sfaturi pentru siguranța copiilor în preajma mașinii de spălat

Blochează mereu ușa mașinii de spălat rufe, chiar și atunci când nu funcționează. Din fericire, mai toate modelele de mașini de spălat sunt prevăzute cu sisteme de siguranţă împotriva accesului copiilor. În caz contrar, cumpără un sistem de siguranță pentru uși și dulapuri și montează-l pe mașină de spălat, în așa fel încât cel mic să nu poată deschidă cuva.

Citește și: Siguranta copilului: Top 10 cele mai periculoase obiecte din casa

Evita să ții ușa mașinii de spălat deschisă,

 » sursa: qbebe.ro

%d blogeri au apreciat: