Tranzacţie de 20 miliarde de dolari: Gilead, compania care produce Remdesivir, vrea să adauge o linie de tratamente împotriva cancerului

Gilead, compania care produce Remdesivir, medicamentul folosit pentru tratatarea Covidului vrea să adauge şi o linie de tratamente împotriva cancerului. Aceştia vor să cumpere Immunomedics, o companie biofarmaceutică care produce astfel de medicamente. Immunomedics are o valoare de piaţă de aproximativ zece miliarde de dolari, dar Gilead plăteşte de două ori mai mult pentru achiziţionarea acesteia.

Discuţiile dintre Gilead şi Immunomedics au fost iniţial centrate pe un parteneriat, înainte de a trece la negocieri de preluare, scrie Wall Street Journal.

Acţiunile Immunomedics, care luna trecută a raportat rezultate pozitive pentru Trodelvy, un medicament pentru cancerul de sân, s-au dublat anul acesta, valoarea de piaţă a companiei urcând la aproape 10 miliarde de dolari.

Achiziţia Immunomedics s-ar adăuga mai multor tranzacţii încheiate anul acesta de Gilead cu scopul de a-şi extinde portofoliul de oncologice. Compania a cumpărat o participaţie de 49,9% la dezvoltatorul de medicamente pentru cancer Pionyr Immunotherapeutics în iunie pentru 275 milioane dolari, la doar câteva luni după ce a plătit 4,9 miliarde dolari pentru Forty Seven Inc, producătorul unui tratament experimental care vizează cancerul de sânge.

Gilead şi Immunomedics nu au răspuns solicitărilor trimise prin e-mail de Reuters pentru comentarii.

Sursa: Mediafax

%d blogeri au apreciat: