Topul miliardarilor care s-au îmbogăţit de pe urma schimbărilor climatice: Elon Musk şi plutonul chinezilor

În urmă cu un secol şi jumătate, John D. Rockefeller profita din plin de pe urma dezvoltării industriei petroliere şi devenea cel mai bogat om din istoria modernă. În prezent, în condiţiile accentuării crizei climatice pe plan global, cea mai rapidă creştere a averilor se înregistrează în domeniul aşa-numitelor afaceri „verzi” sau ecologice, scrie digi24.ro

Iar miliardarul american Elon Musk i-ar putea lua în curând titlul lui Rockefeller după ce a făcut o avere colosală prin faptul că a venit cu o alternativă la produsele dependente de industria petrolieră, se arată într-o analiză Bloomberg. Musk e urmat în acest top de nu mai puţin de 23 de oameni de afaceri din China cu afaceri eco.

Folosirea în masă a produselor petroliere a fost una dintre principalele cauze care au provocat actuala încălzire globală. Schimbările climatice au dus la apariţia pe plan mondial a unei nevoi tot mai pronunţate de energii verzi sau alternative. Aşa a apărut o nouă generaţie de moguli care au făcut miliarde de dolari din afaceri ecologice.

În fruntea acestui nou top al miliardarilor se află americanul Elon Musk, CEO-ul companiei Tesla, a cărui avere a cunoscut o creştere de 622% anul trecut şi a ajuns la 199 de miliarde de dolari. Restul miliardarilor sunt „made in China”: din primele 15 poziţii ale clasamentului miliardarilor „eco”, 12 sunt ocupate de companii controlate de 23 de oameni de afaceri chinezi.

Miliardarii din clasamentul realizat de Bloomberg sunt dovada vie a creşterii interesului pe plan mondial faţă de tot ce înseamnă maşini electrice, turbine eoliene, baterii sau panouri solare.

În acelaşi timp, denumirea de „miliardari eco” este una generică, în condiţiile în care niciuna dintre averile acestor afacerişti nu provine 100% de pe urma produselor ecologice.

 » sursa: www.replicaonline.ro

%d blogeri au apreciat: