The Guardian: Cum încearcă un canal TV în limba rusă să îl detroneze pe Putin. „Treaba noastră este să pornim o răscoală a maselor”

Canalul February Morning are un singur obiectiv foarte ambițios și, aparent, imposibil de realizat: să îl răstoarne pe Putin de la putere. Fondatorul canalului, Ilia Ponomarev, a fost singurul deputat rus care a votat împotriva anexării Crimeei în 2014, scrie The Guardian.

Într-o clădire de secol 19 din inima Kievului, un grup de jurnaliști munceau din greu. Olga Volkona, o prezentatoare TV, se pregătea să îi ia interviu unui expert militar. Într-o cameră alăturată, reporterii postau conținut pe canalele de Telegram, YouTube și Facebook. Alții se pregăteau pentru lansarea unui ziar online.

Canalul February Morning are un singur obiectiv foarte ambițios și, aparent, imposibil de realizat: să îl răstoarne pe Putin de la putere.

Spre deosebire de alte posturi media din Ucraina, acest canal TV se adresează exclusiv populației ruse. Cei 70 de angajați ai săi sunt ucraineni și ruși. Unii dintre ei lucrează în orașe de provincie din Rusia și fac parte dintr-o rețea secretă de jurnaliști.

Ponomarev: Cu Putin la putere, acest conflict s-ar putea prelungi zeci de ani

Fondatorul canalului, Ilia Ponomarev, este un fost membru al parlamentului de la Moscova. Kremlinul s-a răzbunat pe Ponomarev după ce acesta a fost singurul deputat rus care a votat împotriva anexării Crimeei în 2014, dându-l afară din Duma rusească și interzicându-i să mai revină în Rusia după o vizită a sa în SUA.

Ponomarev trăiește acum la Kiev și a devenit cetățean ucrainean în 2019. „Îmi place ideea asta”, a spus acesta arătând cu degetul spre steagul alb-albastru-alb al fundalului din studioul live al canalului său. Reprezintă tricolorul rus „fără sângele roșu”, a explicat Ponomarev.

Alexei Navalnîi Ilia Ponomarev Ponomarev a fost critic la adresa lui Navalnîi în trecut, spunând că este un aliat al său în încercarea de a-l înlătura pe Putin de la putere,  » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: