Tătaru: Acea adeverinţă de revenire în colectivitate care se dă la începutul fiecărui ciclu se va prezenta pe parcursul primei săptămâni de şcoală | .News

Nelu Tătaru (sursa: YouTube)

Toți copiii trebuie să aducă în prima săptămână de școală o adeverință de revenire în colectivitate. Astfel, medicii de familie îi vor putea consulta și evalua pe toți elevii- a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, într-o intervenție la postul B1 TV.

„Ce este în acest moment sigur este că ce prezintă patologie cronică va primi o recomandare de la medicul de familie sau medicul curant, atestând această patologie cronică care poate beneficia de învăţământ online, deci nu va merge la şcoală. Adeverinţa sau avizul epidemiologic se dă doar atunci când lipseşte trei zile de la şcoală dintr-o cauză medicală, ceea ce nu credem că este cazul în acest moment. Acea adeverinţă de revenire în colectivitate care se dă la începutul fiecărui ciclu se va prezenta, dar se va prezenta şi pe parcursul primei săptămâni de şcoală pentru a da posibilitatea medicilor de familie să poată consulta şi evalua toţi copiii. Statusul fiecărei persoane se poate modifica de la o zi la alta, de aceea noi o să avem la şcoală şi acel triaj observaţional în fiecare dimineaţă, completat la nevoie de un triaj epidemiologic”, a declarat ministrul.

Totodată, profesorii care au o vârstă înaintată sau anumite comorbidități pot solicita să predea online.

„Am lăsat şi aici la latitudinea profesorului, cei care au o anumită vârstă sau anumite comorbidităţi, de a solicita să desfăşoare învăţământ online, după cum şi pentru copiii care au acasă părinţi sau rude vârstnice sau cu comorbidităţi să poată desfăşura activitatea online”, mai spune Tătaru.

 » Citiți mai multe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: