Sute de elevi au fost botezați la școală fără știrea părinților

O școală creștină privată din Carolina de Nord, SUA, a botezat peste 100 de elevi fără să solicite acordul părinților. Mai mult, înainte ca părinții să se dezmeticească, școala a postat public pe contul de Facebook momentul botezului. ”Azi peste 100 de elevi de gimnaziu și liceu și-au declarat credinșa spontan și au fost botezați azi. Vom oferi mai multe fotografii ale acestor momente puternice în următoarele zile!”, scrie în mesajul oficial al școlii pe contul de Facebook. 

Momentul botezului era programat pentru mai mulți elevi care se înscriseseră oficial, cu acord parental, pentru acest ritual, ca parte a Săptămânii Evlavioase. Apoi școala a decis în acea zi să deschidă listele și să invite toți elevii să se boteze și peste 100 dintre ei au participat la ritualul creștin. 

Nu a fost intenția niciunui membru al personalului școlii să facă ceva pe la spatele părinților, în secret. Nu ne așteptam că reacțiile să fie atât de copleșitoare, dar ca mamă sigur empatizez cu supărarea părinților. Înțeleg că părinții și-ar fi dorit să fie parte din acest moment special așa că îmi cer iertare că nu am luat asta în considerare. Mă rog ca la final de zi să ne bucurăm pentru că Dumnezeu a intrat în viețile elevilor noștri.”, declară Renee McLamb, directoarea școlii.

mainile unui copil care tin in palme o cruce alba

Reacțiile părinților au fost împărțite. ”Fiica mea m-a sunat să îmi spună să îi aduc haine uscate pentru că a fost botezată azi. Am rămas șocată. Actul botezului este unul sacru și aș fi vrut să fim și noi prezenți, nu să fie o simplă activitate la școală”, povestește o mamă. ”Ar fi trebuit să adune toți copiii care și-au dorti botezul la un loc și să le spună că le înțeleg dorința,

 » sursa: qbebe.ro