Sorin Lavric (AUR): Când e vorba de migrație, țările nordice au înțeles că, în numele toleranței universale, își vor sacrifica propriul filon ancestral

Senatorul AUR Sorin Lavric a comentat pe marginea declarațiilor făcute de ministrul Integrării și Migrației din Danemarca, Kaare Dybvad Bek, potrivit cărora este nevoie de o altfel de gestionare a fenomenului migrației. Acesta a atras atenția că, având în vedere numărul mare al migranților/ refugiaților care au ajuns în Danemarca în 2023, este nevoie de o abordare mult mai strictă a acestui fenomen. Danemarca a fost prima țară care a susținut că refugiații pot fi trimiși înapoi în țara de origine, dacă se constantă că motivul emigrării a fost de altă natură decât războiul sau persecuția. De asemenea, Bek a îndemnat Germania să urmeze exemplul.

„Când e vorba de migrație, țărilor nordice le-a ajuns cuțitul la os. Indiferent că vorbim de Danemarca, Suedia sau Norvegia, situația e aceeași: năpădite de hoardele străine, ele sunt precum o soluție suprasaturată: masa autohtonă nu mai poate absorbi puzderia de alogeni. Copenhaga, Göteborg sau Oslo oferă invariabil priveliștea unor cuiburi excedate de numărul de păsări migratoare.

De curând, ministrul Integrării și Migrației din Danemarca, Kaare Dybvad Bek, într-un interviu acordat postului „Deutsche Welle”, a pus degetul pe rană: politica migraționistă în UE este un eșec. Lăsând la o parte limbajul de lemn de care face uz („a gestiona fluxurile migratorii” ), ministrul face câteva observații pertinente:

1. Cota obligatorie de coloniști pe care o impune Bruxelles-ul este un atentat la securitatea națională;

2. Deciziile privind fenomenul migrator trebuie să țină exclusiv de parlamentele naționale;

3. Întrucât refuză să fie asimilați, coloniștii trebuie să fie strămutați (potrivit limbajului de lemn „relocați”) în țări terțe, precum Ruanda sau alte țări africane”, a declarat senatorul Lavric.

Acesta a mai spus că România trebuie să urmeze exemplul țărilor nordice și să înțeleagă că, dacă lucrurile vor rămâne neschimbate, națiunea română își va sacrifica propriul filon ancestral, în numele toleranței universale.