„Soldații ucraineni blocați la Azovstal cer ajutorul. „Facem apel la ONU și la Crucea Roșie să-și arate umanitatea”

Regimentul Azov a publicat miercuri dimineață o serie de fotografii cu oameni răniți, spunând că este vorba despre militarii ucraineni ascunși sub combinatul siderurgic Azovstal din Mariupolul asediat de forțele ruse. Fotografiile cu soldații ucraineni, care evidențiază condițiile grele în care supraviețuiesc apărătorii ucraineni, au fost însoțite de un nou apel pentru salvarea acestora.

Imaginile crunte dezvăluie oroarea unui „spital” slab luminat, improvizat în interiorul oțelăriei, unde soldații primesc tratament, transmite The Guardian.

În unele imagini apar bărbați fără mâini sau fără picioare.  Fotografiile au fost publicate alături de o declarație prin care se cere ajutor.

Întreaga lume civilizată trebuie să vadă condițiile în care se află apărătorii răniți, infirmi, din Mariupol și să acționeze! În condiții complet insalubre, cu răni deschise bandajate cu resturi nesterile, fără medicamentele necesare și chiar fără alimente.

Facem apel la ONU și la Crucea Roșie să-și arate umanitatea și să reafirme principiile pe baza cărora au fost create, prin salvarea răniților care nu mai sunt combatanți. Militarii pe care îi vedeți în fotografii și alte sute de la uzina Azovstal au apărat Ucraina și întreaga lume civilizată cu prețul propriei sănătăți. Ucraina și comunitatea internațională nu sunt acum în măsură să îi protejeze și să aibă grijă de ei?”, notează Serviciul de presă al Regimentului Azov.

Citește și: Trădătorul de la Azovstal. Un fost angajat al combinatului le-a arătat rușilor intrările în reţeaua de tuneluri (oficial ucrainean)

Regimentul a cerut din nou „evacuarea imediată” a militarilor răniți, în teritoriile controlate de forțele ucrainene, unde să poată primi îngrijiri medicale corespunzătoare.

În portul Mariupol din sudul Ucrainei, forțele rusești au continuat marți asaltul asupra uzinei siderurgice unde sunt ascunși ultimii apărători ai orașului.

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: