Şi-a donat premiul naturii! A câştigat aproape 200 de milioane de euro la loto şi i-a investit într-o… organizaţie de mediu

Un bărbat care a câştigat aproape 200 milioane de euro la loteria EuroMillions din Franţa a decis să folosească aproape toţi banii pentru salvarea planetei.

Prezentat în presa din Paris doar cu porecla Guy, bărbatul a câştigat premiul cel mare în decembrie 2020, fiind la acea vreme cel mai mare premiu din istoria EuroMillions, o loterie care se joacă în mai multe ţări europene, inclusiv Franţa, Marea Britanie şi Spania.

„Din punctul meu de vedere, prioritatea de astăzi este salvarea planetei. Trebuie să acţionăm, este o urgenţă. Dacă nu facem ceva, nu vom mai exista”, a spus Guy, ca să-şi explice gestul.

El a înfiinţat o organizaţie de mediu, Anyama, după numele unui oraş din ţara sa de baştină, Coasta de Fildeş, căreia deja i-a donat aproape toţi banii, pentru misiuni de protecţie a pădurilor şi conservarea biodiversităţii.

Guy a mai spus că a devenit ecologist în copilărie, când urmărea numeroase camioane încărcate cu lemne defrişate din Burkina Faso, ceea ce l-a indignat.

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: