Shanghai pregătește terenul pentru ridicarea restricțiilor

Shanghai a redeschis duminică o mică parte din cea mai lungă rețea de metrou din lume, după ce unele linii au fost închise timp de aproape două luni. Orașul pregătește terenul pentru o ridicare mai largă a restricțiilor severe COVID, săptămâna viitoare.

În condițiile în care majoritatea locuitorilor nu au voie să-și părăsească locuințele și restricțiile se înăspresc în unele părți ale celui mai populat oraș din China, Shanghai a redeschis duminică o mică parte din cea mai lungă rețea de metrou din lume.

Patru din cele 20 de linii s-au redeschis, precum și 273 de rute de autobuz. Unele fuseseră închise la sfârșitul lunii martie, altele mai târziu, deși serviciile sporadice au continuat, potrivit Reuters. Trenurile vor circula la un interval de 20 de minute unul față de celălalt pentru ore limitate. Navetiștii trebuie să își scaneze temperatura la intrare și să prezinte rezultatele negative ale testelor PCR efectuate în termen de 48 de ore.

Sistemul de metrou de 800 km al Shanghaiului a înregistrat o medie de 7,7 milioane de călătorii pe zi în 2020, potrivit celor mai recente date, cu un trafic anual de pasageri de 2,8 miliarde.

Orașul de 25 de milioane de locuitori se așteaptă să ridice izolarea la nivelul întregului oraș și să revină la o viață mai normală începând cu 1 iunie. Majoritatea restricțiilor de circulație vor rămâne în vigoare în această lună.

Shanghai a redeschis treptat magazinele și piețele en-gros și a permis mai multor oameni să iasă din casele lor. Cu toate acestea, unele părți ale orașului au înăsprit recent restricțiile.

Jingan, un cartier comercial cheie, a declarat sâmbătă că va cere tuturor magazinelor să închidă și locuitorilor să rămână acasă cel puțin până marți, în timp ce efectuează teste în masă.

 » sursa: www.replicaonline.ro

%d blogeri au apreciat: