Senatorul Adrian Cătană (AUR) a participat la ședința grupului parlamentar de prietenie România-Canada

Senatorul Adrian Cătană (AUR) a participat la ședința grupului parlamentar de prietenie România-Canada, în cadrul celei de-a 31-a sesiuni a Adunării Parlamentare a OSCE ( 29 iunie-3 iulie), ce a fost găzduită de Parlamentul României.

În cadrul întâlnirii Grupului parlamentar de prietenie cu Canada s-a discutat despre stadiul actual şi perspectivele dezvoltării relaţiei dintre România și Canada în diverse domenii de interes reciproc.

Războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei a fost principala tema în jurul căreia s-au desfășurat dezbaterile din cadrul celei de-a 31-a sesiunii a Adunării Parlamentare a OSCE. De asemenea, parlamentari din 50 de state au abordat și alte probleme, printre care se numără schimbările climatice, combaterea traficului și consumului de droguri, migrația, traficul de persoane, dar și situația din Orientul Mijlociu. Astăzi, a fost adoptată Declarația de la București, care conține recomandări către guvernele naționale, parlamentele și comunitatea internațională în domenii precum securitatea, mediul și drepturile omului.