Se poate! Directoarea care a făcut din școala din sat una care concurează cu cele europene în numai 4 luni

Mirabela Lojniță a venit la conducerea Școlii Gimnaziale Seimeni în luna ianuarie a acestui an

Mirabela Lojniță (37 de ani) este profesor de biologie, iar începând cu luna ianuarie se află la conducerea Școlii Gimnaziale Seimeni, aflată la aprox. 100 km de Constanța. Ea a precizat, potrivit „Impact”, că se simte legată sufletește de această școală și a intenționat să vină la concursul pentru ocuparea postului de director întrucât a fost elevă acolo: 

„Povestea mea începe cred că în urmă cu mulți ani, pe vremea când eram elevă a acestei școli. Apoi în urmă cu trei ani am fost o perioadă interimară, iar acum am dat concurs și din ianuarie sunt directoarea acestei școli…”

Școala Gimnazială Seimeni are în total 216 copii (sunt incluși în acest număr și copiii de la grădiniță), iar într-un interviu pentru „Gândul”, acordat luna trecută, directoarea Mirabela Lojniță a ținut să spună care sunt planurile ei pe termen lung:

„Vreau să găsesc o soluție, să le ofer un ajutor pe termen lung, sustenabil. Alimente, dar ei nu au în casă un loc pentru învățare, așa că încerc să îi ajut să aibă un minim necesar, o cameră unde să aibă o conexiune la internet, o masă la care să lucreze.”

Mirabela-Lojnita-profesor-de-biologie-si-directoarea-Scolii-Gimnaziale-Semieni-judetul-Constanta 

Sursă poză: facebook.com/lojnita.mirabela/photos

Unul dintre obiectivele ei majore este reducerea abandonului școlar

În acest scop, directoarea Școlii Gimnaziale Seimeni alege adesea să-i viziteze pe elevi la domiciliu. Când nu reușește să-i găsească, nu se ferește să-i caute și pe rețelele de socializare pentru a-i convinge să vină la școală. Conform „Impact”, a povestit cum procedează pentru a-și atinge acest obiectiv,

 » sursa: qbebe.ro

%d blogeri au apreciat: