Distribuie dacă ți-a plăcut
Columbia este în stradă de câteva zile, între protestatari şi forţele de ordine având loc ciocniri puternice. Mişcările de stradă au fost declanşate de impozitele propuse asupra serviciilor esenţiale, asupra alimentelor şi a veniturilor lucrătorilor, pe fondul unei pandemii care golește populaţia de resurse.
Protestele au început în 28 aprilie.
Represiunile din întreaga ţară, care au implicat desfăşurarea armatei, sunt susţinute de către guvernul de extremă dreapta al preşedintelui Ivan Duque, scrie Mediafax.
Diverse organizaţii reclamă dispariţia a 471 de persoane, cifră care reprezintă o creștere semnificativă faţă de cele 89 de cazuri de manifestanţi daţi dispăruţi şi raportaţi în 4 mai de Avocatul Poporului. Poliţia Naţională a afirmat că a găsit 47 dintre ei.
Potrivit ONG-urilor, 934 de oameni au fost reținuți abuziv, fiind raportate şi 11 cazuri de violenţă sexuală.
Represiunea arată modul în care politicienii columbieni sunt pe deplin hotărâți să forţeze clasa muncitoare să suporte întregul cost al pandemiei COVID-19.
Aproape 468.000 de persoane şi-au pierdut locurile de muncă în timpul pandemiei, iar rata şomajul oficial ajunge la 16 la sută.
Sărăcia e cruntă la Bogota şi în împrejurimi. 42,5 la sută din populaţie trăieşte acum cu mai puţin de 87 de dolari pe lună sau 2,90 dolari pe zi.
Distribuie dacă ți-a plăcut