„Săpaţi” de meşteri: Reabilitarea Pieţei Ferdinand din Oradea, prelungită din cauza unei firme incapabile să termine lucrările la timp (FOTO)

Chiar dacă nu ar fi pandemia, centrul Oradiei tot nu ar putea primi turişti. Străzile Iosif Vulcan, Nicolae Grigorescu şi Libertăţii sunt închise pentru modernizare, iar strada Aurel Lazăr este în pietruire.

În plus, în loc să se încheie în primăvară, proiectul reabilitării Pieţei Ferdinand se va întinde cel puţin până în septembrie. „Lucrările se vor prelungi pentru că au apărut probleme legate de montarea echipamentelor electrice în zonă”, spune primarul Florin Birta.

Şantier în lucru

Reabilitarea Pieţei Ferdinand a fost atribuită unei asocieri reprezentate de firma Gavella în toamna anului 2018, dar au început abia anul următor, pentru a nu ţine centrul oraşului spart peste iarnă. Investiţia de 19 milioane euro plus TVA presupune înlocuirea reţelelor din subteran, pietruirea pieţei cu porfir, refacerea zonelor verzi, montarea de fântâni arteziene ş.a.

Şantierul a avansat cu frâna trasă. La început, Primăria a descoperit că trotuarul de lângă sediul grupului de firme Transilvania aparţine acestora şi trebuie să îi convingă pe fraţii Micula să plătească pietruirea lui, apoi Consiliul Judeţean şi-a amintit că are de hidroizolat fundaţia clădirii Teatrului Regina Maria, iar în final constructorul a constatat că nu are cum reamenaja zona din spatele Teatrului şi de la capătul Podului Sfântul Ladislau pentru că Electrica nu îşi mutase încă posturile de transformare în subteran.

„Degeaba am discutat cu reprezentanţii Electrica încă de acum doi ani. Se scuză că n-au avut buget”, declara în 2018 viceprimarul de atunci Mircea Mălan. Iar efectele se văd în 2021.

„Păsuiţi-ne, vă rugăm!”

BIHOREANUL a descoperit că, în loc să se pregătească de închiderea proiectului, municipalitatea a cerut finanţatorului european prelungirea contractului, pentru a evita aplicarea unor corecţii, după ce a ajuns în imposibilitatea de a închide lucrările la timp.

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: