România trimite convoi umanitar Republicii Moldova. Premierul Orban: „Este un gest pentru frații noștri de peste Prut”

Douăzeci de camioane cu ajutor umanitar și medical, oferit de România pentru cetățenii R. Moldova, au pornit de la București spre Chișinău. Convoiul umanitar va ajunge astăzi la Iași, iar mâine va trece frontiera în Republica Moldova.

Lotul umanitar cuprinde jumătate de milion de măști de protecție, 50 de mii de combinezoane, medicamente și consumabile, destinate spitalelor de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Premierul Ludovic Orban a fost prezent în Piața Victoriei de la București în momentul în care convoiul umanitar a plecat spre R. Moldova.

Este un gest firesc și sper să nu încerce unii să exploateze politic acest ajutor. Acest gest este făcut pentru frații noștri de peste Prut. E un ajutor foarte important, într-un moment greu, în care sistemul de sănătate din R. Moldova se confruntă cu mari probleme și sperăm ca, prin această donație, să contribuim la lupta anti-COVID din Basarabia”, a punctat Ludovic Orban.

Totodată premierul de la București s-a referit și la importanța momentului istoric în care vine acest ajutor în R. Moldova.

„ Acum 30 de ani a avut loc trecerea liberă a Prutului, o manifestație cunoscută ca „Podul de Flori”, a fost simbolul legăturii puternice de fraternitate. Astăzi, când aniversăm 30 de ani de la acest moment istoric, Guvernul României face un gest umanitar de solidaritate pentru cetățenii R. Moldova, pentru sistemul de sănătate din R. Moldova, pentru a putea să-i ajutăm pe frații noștri de peste Prut într-o situație dificilă. Am decis să alocăm bani, pentru a oferi cest ajutor cu echipamente, materiale, medicamente, absolut necesare”, a menționat Ludovic Orban.

Amintim că Guvernul României a aprobat în ședința de săptămâna trecută un ajutor umanitar pentru Republica Moldova, în valoare de 3,5 milioane de euro, sub forma unor materiale sanitare necesare pentru a face faţă eforturilor de limitare a răspândirii infecţiei cu coronavirus.

Ajutorul a fost aprobat în timp ce la Chișinău sosise o echipa formată din 42 de medici și paramedici din România, care timp de două săptămâni își va asista colegii în combaterea pandemiei de coronavirus.

Preluat: https://infoprut.ro/61857-romania-trimite-convoi-umanitar-republicii-moldova-premierul-orban-este-un-gest-pentru-fratii-nostri-de-peste-prut.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: