România nu va primi 33 miliarde de euro, ci are alocată această sumă. E o mare diferenţă, când noi nu am luat nici 30% din cincinalul în curs

Ca să fiu corect înţeles: nici un oficial de la Bruxelles nu poartă vina faptului că România nu a cheltuit nici 30% din banii alocaţi pe ciclul bugetar actual. Sumele sunt derizorii, chiar sub valoare cotizaţiei pe care România o are la bugetul Uniunii Europene. Uniunea Europeană nu va sta niciodată să ne împingă de la spate să cheltuim aceşti bani sau să vină să facă munca în locul nostru.

Oameni pentru muncă avem, specialişti avem, resurse materiale şi utilaje avem, companii care să implimenteze investiţiile publice avem. Ce nu avem însă? Politicieni responsabili şi un aparat de stat plin de persoane competente în loc de funcţionari obedienţi partidelor politice.

Cele mai multe investiţii din România ultimilor 4 ani s-au realizat prin programul naţional PNDL. Politicienii români au decis să întoarcă spatele banilor ce veneau de la Bruxelles deoarece s-a dovedit că dacă îşi băgau mâna în ei se alegeau cu urmărire şi condamnare penală. Aşa că, dacă nu se putea obţine un câştig pentru partide şi încrengătura construită în jurul lor, s-a preferat să se neglizeze total acestă finanţare.

Chiar şi din cota de 30% obţinută deja o mare parte reprezintă plăţi directe către agricultorii români şi care se dau pe suprafaţa de teren cultivat.

 » Citește tot articolul pe blogurile www.adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: