România a obținut locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, cu o medalie de aur și 3 de argint

România a obținut locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, EGMO 2022. Cele patru fete care au reprezentat lotul României s-au întors acasă, de la Budapesta, cu o medalie de aur și trei de argint. Anul trecut, la competiția desfășurată online, lotul național a ocupat locul al II-lea. Copleșite de emoții, fetele au fost așteptate la aeroport de părinți, profesori și colegi.

Diana Țolu este unul dintre copiii de aur ai României.

Diana Ţolu: Este o senzație care mă copleșește! Mă simt foarte mândră, consider că toată munca mea, din anii de liceu, se concretizează în momente că acestea. Sunt mai multe universități care mi-au făcut diverse oferte și diverse burse de studiu.

Lucia, Elisa și Cezara au câștigat argintul la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete.

Lucia Rîşnoveanu: Aceste tipuri de concursuri sunt date pe 2 zile, în fiecare zi având câte 3 probleme și pot apărea din patru arii mai mari – algebră, combinatorică, teoria numerelor și inegalități.

Cezara Danciu: Visul tuturor e să ajungă la olimpiada internațională și muncim din greu. Orice rezultat e foarte important și olimpiada europeană de fete… eu nici măcar n-am visat la așa ceva, e extraordinar!

Elisa Ipate: Colegele mele m-au încurajat tot timpul și au fost lângă mine când am fost supărată că poate n-am făcut la fel de bine ca ele. A fost un vis pe care l-am împlinit, pentru că eu nu credeam că pot să ajung în clasa a 9-a, toate fiind mai mari ca mine.

Cele patru medaliate sunt eleve la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București și Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”.

Flavian Georgescu, profesor coordonator: Mă așteptăm la rezultate bune,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: