Ringo Dămureanu (AUR): Parchetul mușamalizează actele de violență petrecute la o școală din Craiova

Patru luni au trecut de la gravul incident care a avut loc la Școala „Decebal” din municipiul Craiova, în urma căruia un elev în vârstă de 8 ani a fost agresat de către o colegă, practicantă de karate, și ținut în clasă o oră într-o baltă de sânge, aproape inconștient, fără să fie anunțată Salvarea. Nici la ora actuală, în urma sesizărilor făcute de către deputatul AUR Ringo Dămureanu, MAI și Ministerul Educației nu au oferit răspunsuri concludente cu privire la soluționarea cazului. Ministerul Justiției mușamalizează cazul, susținând că nu au fost identificate aspecte de nelegalitate în acest dosar.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale și audierea reprezentantului legal al persoanei vătămate. Ulterior au fost audiați doi martori, au fost depuse Certificatul medico-legal și înscrisuri, iar poliția judiciară a propus clasarea cauzei întrucât minora nu răspunde penal. Nu putem răspunde opiniilor personale exprimate de o parte din dosar și de domnul deputat. A fost verificat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova și nu au fost identificate aspecte de nelegalitate ori de netemeinicie„, se arată în răspunsul oferit de Ministerul Justiției.

Părintele copilului a venit în audiență parlamentară la deputatul AUR Ringo Dămureanu și a cerut redeschiderea cazului, reclamând că Poliția ar fi refuzat să analizeze probele video înregistrate în școală și să ia în considerare Certificatul medico-legal. Tatăl minorului bănuiește că fiul său a fost lovit cu intenție, iar directorul școlii refuză cu bună știință să îi pună la dispoziție imaginile capturate de camerele de supraveghere. La rândul său, Poliția municipiului Craiova a deschis un dosar penal, însă peste doar câteva zile acest dosar a fost clasat, motivul care a fost adus la cunoștința familiei victimei fiind sec: „Lipsă probe”.