Reîntoarcerea la natură: În Vestul Europei, grădinile comunitare sunt tot mai des întâlnite

Folclor de Bihor

Mircea Chirila

Mă bucur că, în sfârșit, Marcel Boloș a ajuns la Ministerul Fondurilor Europene! Este unul dintre puținii miniștri din Guvern despre care poți spune că e omul potrivit la locul potrivit. Când se va scrie istoria reală a acestor vremuri, va ieși la iveală și rolul benefic pe care Boloș l-a avut în dezvoltarea orașului nostru. Acum, Boloș ar trebui să le explice mai marilor de la Bruxelles că strategia alocării fondurilor trebuie modificată pentru compensarea efectelor crizei apărute din pricina războiului.

Cu tupeu

Florin Ciucaş

Deşi practic meseria asta de trei decenii, azi, mâine, nu încetează să mă minuneze un fenomen permanent manifest în politica românească: modul în care se autodevorează coaliţiile de partide ajunse la guvernare, făcându-se cioburi înainte de-a apuca să furnizeze ceva substanţial naivilor de electori. A fost boala CDR-ului, a fost a USL-ului, este a guvernării de azi şi va fi, probabil, şi a celei de mâine…

Zic şi eu

Adrian Cris

Orașul betoanelor, în care bieții cetățeni sunt expropriați mai rău ca în comunism de dragul demolărilor maniacale. Cam ăsta e, de ani buni, narativul opoziției din Oradea, expertă, în lipsă de idei, în a contesta până și proiectele cerute de cetățeni și de evidentă utilitate publică. S-a întâmplat cel mai recent joia trecută, când șeful grupului PSD din Consiliul Local, Adrian Madar, a condamnat planul municipalității de a expropria 3.600 metri pătrați ai unui dezvoltator imobiliar.

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: